onsdag 27 november 2013

Tredje inlägget

Nu har även klass 2 kommit igång med sin blogg. 

Vi har skrivit några inlägg tillsammans i klassen och några av oss har bloggat i mindre grupper.
Vi har en "blogglogg" där vi skriver in att vi har bloggat så att alla får möjligheten att göra det. Det är roligt att göra detta. Innan vi publicerar presenterar vi för de andra i klassen och får deras godkännande. 

                             Vi sitter i grupper om fyra när vi bloggar:-)


Vi i tvåan har också jobbat mycket med att skriva texter utifrån det vi hört. Vi har återberättat tillsammans i våra skrivpar. Texterna har vi bearbetat tillsammans med fokus på skrivregler och röd tråd i berättandet. Vi redovisar och berättar för varandra. Treorna fortsätter med sina detektivböcker. De har skrivit sammanfattningar av berättelsen och egna beskrivningar av personer och rum i berättelsen. Då och då får de uppdrag att lösa. Vi tycker det fungerar jättebra att jobba tillsammans i skrivpar. De för goda diskussioner kring berättandet och skrivprocessen.

Arbetet med bloggen fortsätter.  När vi bloggar så gör vi det i par.

Barnen behöver fortfarande stöd när de ska skriva och publicera och därför fortskrider arbetet sakta men säkert. Barnen blir jätteglada när de får respons och vi är noga med att visa detta.


När vi har klassråd så har vi sekreterare med medhjälpare.
Alla ser vad som bestäms på tavlan med hjälp av projektorn.
2 kommentarer:

 1. Det är en fröjd att se eleverna arbeta med sina texter och de lägger verkligen ner sin själ i arbetet. Jag är inne och följer bloggarna varje vecka och imponeras av de texter som produceras. Känns härligt med samarbetet och de kloka diskussioner som förs. Nästan svårt att tro att de "bara" går i 2:an och 3:an?! Ett stort lycka till och ser fram emot att läsa de färdiga detektivböckerna och allt annat som publiceras på bloggarna. Med vänlig hälsning, Sofia

  SvaraRadera
 2. Hej! Det är jättebra att ni i tvåan tränar på att återberätta med en röd tråd. Det har alla elever stor nytta av i alla ämnen framöver. Vad bra att ni i trean diskuterar både era berättelser och själva arbetsprocessen i era skrivpar!
  Det skulle vara väldigt roligt om någon av eleverna i trean kunde välja ut någon elev på mellanstadiet att redovisa sin text för.

  Vänliga hälsningar
  Arbetslaget 4-6

  SvaraRadera