torsdag 28 november 2013

F-1 jobbar vidare...

Efter vår första temaperiod där vi hade delat in barnen i fasta och jämnstora grupper såg vi att resurserna inte utnyttjades optimalt. Det var svårt att hinna stötta alla i skrivgruppen samtidigt som motorikgruppen i stort sett var självgående. Vi gjorde därför en del justeringar.

Vi har nu organiserat arbetet i tre olika verkstäder. Vi har en stor verkstad med två pedagoger där barnen arbetar med ASL och olika motorikövningar.  I en annan verkstad jobbar en pedagog med en mindre grupp av barn. Där har de olika språkövningar, som anpassas efter behov. Sedan har vi en tredje verkstad med ett fast innehåll som alla barnen passerar, där övar eleverna just nu in julsånger och har olika samarbetsövningar. 

Eleverna är nu duktiga på att själva klara av att arbeta med de skrivappar som vi har introducerat och på att arbeta i skrivpar. Vi känner att vi använder resurserna bättre efter omorganiseringen. Vi upplever att samarbetet mellan förskoleklass och klass 1 är mycket positivt. Vi ser både både kunskapsmässiga och sociala vinster. 

Vi lovade ju visa upp våra fantastiska konstverk:
2 kommentarer:

  1. Hej! Eleverna verkar mycket glada och nöjda med arbetet i projektet. Såväl Pippitavlor som elevtexter blev bra efter förra delen och jag ser fram emot denna delens resultat. Det känns som en bra omorganisation som ni valt att göra för att använda resurserna till fullo. Bra tänkt. Hoppas någon filmar era framträdanden på lucia och julfest så vi kan få del av dem senare... Lycka till! Sofia

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad bra att ni gjorde justeringar och organiserade arbetet på ett annorlunda sätt då ni märkte att det inte fungerade. Roligt att läsa att förskoleklassen och ettan fungerar och arbetar så bra tillsammans!
    Det skulle vara väldigt roligt och intressant om eleverna och personalen på mellanstadiet kan få ta del av det eleverna i F och 1 gör och lär sig i projektet.

    Hälsningar arbetslag 4-6

    SvaraRadera