torsdag 31 oktober 2013

Tema Hösten på fritids

I ett led att försöka bredda projektet Furutorp goes digital till hela verksamheten så kommer även fritids att arbeta en del med IKT i olika projekt. Avdelningen Heden har den senaste månaden haft ett tema om hösten.
Eleverna har fått vara ute i skogen där vi lagat nyponsoppa med stormkök och plockat på oss saker som har med hösten att göra. Med dessa sakerna fick eleverna sedan göra egna höstcollage som vi satt upp på väggen.Efter detta började vi jobba med våra ipads. Eleverna delades in i grupper och skickades ut i skogen med ipads. Deras uppgift var att fotografera motiv som de tyckte hade med hösten att göra. Det blev mycket bilder på gula och röda träd och svampar.Av dessa bilderna gjorde sedan grupperna egna filmer med appen iMovie där de valde ut vilka bilder de skulle ha, musik till filmen och spelade in egna berättarröster. Eleverna tyckte att detta var ett roligt sätt att arbeta med hösten.

Filmerna spelade vi sedan upp på våra interaktiva projektorer när vi hade föräldrarfika. Eleverna tyckte det var roligt att få visa sina föräldrar vad de hade gjort och föräldrarna i sin tur uppskattade också filmvisningen.

Ett smakprov på hur filmerna blev ser ni här nedan, detta är en film gjord utav en grupp elever som går i åk 2.


Eftersom arbetssättet blev så lyckat och uppskattat så kommer vi på fritids i framtiden att arbeta med IKT i nya liknande projekt. Givetvis kommer vi att dela med oss av detta här på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar