onsdag 16 oktober 2013

Andra inlägget

Treorna har precis startat upp sin blogg, eftersom det tog ganska lång tid att komma fram till ett namn, som alla blev nöjda med. Vårt bloggnamn blev Camillas Stars. När detta väl var gjort var det dags för pedagogerna att lära sig hur man gör.  
En bild och två inlägg ligger nu på bloggen och adressen är: www.camillasstars.moobis.se
Vi har även påbörjat vårt arbete med "Nya språket lyfter". Där läser vi en detektivhistoria och får skrivuppdrag. Här jobbar vi två och två i skrivpar. Arbetet sker på iPaden.
 
Tvåorna har inte kommit igång med bloggen ännu. Vi har fullt upp med att skriva brev till våra brevvänner i Hässleholm. Vi har gjort presentationer om oss själva och våra familjer på iPaden. Vi jobbade två och två och filmade varandra när vi läste upp det. Den presentationen hade vi hjälp av när vi sedan skulle skriva enskilda brev till Hässleholmarna. Det första brevet gjorde vi med hjälp av Mimion och projektorn. De enskilda breven skriver vi på brevpapper. Vi skriver ofta och mycket och tränar oss framförallt på meningar med stor bokstav, punkt, frågetecken och utropstecken.

1 kommentar:

  1. Treans elever verkar glada över sin blogg. Det ska bli roligt att följa när eleverna själva skriver på bloggen. Roligt och utvecklande för eleverna att få presentera sitt skolarbete på bloggen så att deras kamrater, föräldrar och släktingar får se vad som händer i skolan.

    Tvåans brevväxling med elever i Hässleholm kan säkert engagera eleverna utveckla deras skrivande. Tänk vad roligt att få brev från en kompis. Kommer ni att fortsätta ha kontakt med eleverna i Hässleholm efter denna brevväxlingsperioden? Kommer ni att träffas IRL?

    SvaraRadera