måndag 24 november 2014

F-klassens skrivarverkstad


Måndagen den 17/11 hade vi för första gången skrivarverkstad i F-klassen. Vi arbetade två och två. Skrivarverkstaden bestod av tre stationer som vi alla fick prova på. Vi jobbade på i ungefär 30 minuter på varje station. Detta blev en härlig skrivardag och alla var så engagerade i sina uppgifter, så tiden bara försvann! Orden flödade och ljuden och bokstäverna surrade i luften. Samarbetet var helt fantastiskt! 


Station ett bestod av ett "skrivhäfte" där vi skrev för hand. Vi letade ljud till rätt bild, ljudade och skrev ord, sedan avslutade vi med att låta kompisarna i klassen få skriva sina "autografer".



Vid station två arbetade vi i en app på Ipadsen som hette ABC lekplats. Här fanns många möjligheter att träna bokstäver och ljud. Här spårade vi bokstäverna i hela alfabetet och till sist kom vi fram till bokstaven Ö. 




Vidare i ABC lekplats lyssnade vi efter första ljudet till respektive bild och drog sedan rätt bokstav dit.

Vid station tre skrev vi i appen Skolstil. Här byggde vi vår egen ordbank både med ordkort som vi gjort sedan innan och ord vi själva kommit på. Här flödade fantasin härligt!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar