fredag 28 februari 2014

Elevens val: Digitalt skapande

Sedan vårterminens start har eleverna i åk 4-6 fått ett nytt valbart alternativ på elevens val, digitalt skapande. Elevens val har alltid gett eleverna utrymme att uttrycka sig på olika sätt, ämnen som bild, musik, drama och kockskola/hem- och konsumentkunskap är ofta populära val på flera skolor som jobbar med elevens val. Därför tänkte jag att eleverna skulle få möjlighet att vara kreativa och skapa med hjälp av modern digital teknik.

Gruppen som har digitalt skapande på elevens val består av 15 elever och vid de första tillfällena har vi gått igenom olika saker man kan göra med den teknik vi har. Vi har gått igenom hur man skapar digitala släktträd, enkla bildredigeringar på ipad och hur man skapar egna hemsidor.
Nu har vi äntligen kommit så långt så att eleverna har fått välja sina egna projekt de ska jobba med en tid framöver.

Vi har några elever som ska spela in och redigera kortfilmer, en grupp bygger en hemsida där du kan spela olika spel, en annan grupp jobbar med bildredigering i photoshop och ska göra en fotoutställning och där finns även elever som bloggar och utformar en egen veckotidning.

Jag upplever ett enormt intresse från eleverna och de är fascinerade över hur mycket man kan göra med dagens teknik. De lär sig också väldigt snabbt och vi ser alla fram emot att se hur slutprodukterna blir, förhoppningsvis kan vi visa upp en del av det här på bloggen.

Här nedan ser ni två exempel på vad eleverna gjorde första gången de fick testa att fotografera med systemkamera och redigera bilderna med Adobe Photoshop:




// Thomas Clementson

1 kommentar:

  1. Strålande jobbat Thomas! De gillar verkligen arbetet i "din grupp" Kul att se engagemanget , både från din och deras sida. De märks att de lär sig snabbt och sprudlar med energi och glädje. Ser fram emot vidare inlägg!

    SvaraRadera