onsdag 18 september 2013

Uppstart av arbetet med skrivprocessen.

Syftet med arbetet i årskurs 4-6 är att alla elever ska kunna nå kunskapskraven utifrån sina egna förutsättningar genom elevinflytande, ett inkluderande arbetssätt och med hjälp av digitala verktyg.

Vi är precis i uppstarten av vårt arbete och eleverna i  klasserna har påbörjat olika arbetsuppgifter där skrivprocessen ingår. Eleverna i årskurs 6 har skrivit om sitt sommarlov. De har gett varandra omdöme och använt olika hjälpmedel i sitt skrivande.  Några har redan planerat vad de ska skriva om längre fram och börjat fotografera.

Årskurs 4 har skrivit faktatexter i "Book Creator" till sina bilder på sitt träd.  De har även skrivit äventyrsberättelser.  Eleverna fick en gemensam inledning och fick i uppgift att skriva en handling och  ett avslut på denna. De har sedan fått läsa upp dessa för varandra.

Eleverna i klass 5 har börjat skriva bokrecensioner och skrivit texter till bilder från en utflyktsdag. I arbetet användes appen "Book Creator".  De har även påbörjat ett arbete där de skrivit manus och till viss del påbörjat fotografering och att filma.

4 kommentarer:

 1. Spännande! Ska bli kul att följa klassernas arbete här på bloggen. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Ett spännande och omfattande arbete ni har påbörjat. Ni har en bra målsättning med era tankar kring arbetet i klasserna. Vi ser fram emot att få följa ert arbete och läsa elevernas arbeten.

  SvaraRadera
 3. Ni har tagit vara på de digitala möjligheterna när låter eleverna arbeta med text och bild för en publik. Roligt att läsa hur ni kommer att arbeta med skrivprocessen med iPads. Det här är verkligen "Furutorp goes digital"! En praktisk fråga: Hur har ni koll på vilken iPad som bilderna finns på när eleverna ska fortsätta arbetet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har numrerat våra Ipads och skriver ner vem som har vilken. Vi hoppas att det ska fungera.

   Radera