tisdag 22 april 2014

Heldag på Herbert Art Gallery & Museum


Vi tog en gemensam promenad från hotellet till centrala Coventry (förbi IKEA). I stadskärnan är det få bostäder utan det är en blandning av gamla och nya hus som idag mest används som offentliga byggnader samt butiker och diverse företagsverksamheter. Mitt i stan, nära katedralen, ligger Herbert Art Gallery & Museum. Där finns flera utställningar av olika slag men de vi fokuserade på under dagen var Mandera27, 100 days: The Rwandan Genocide samt Lady Godiva. Vi studerade utställningarnas upplägg, variation, användandet av digitala medier samt hur man kan använda sig av " Serious Games" i utställningar av olika slag. "Serious Game" är ett samlingsnamn för "spel på allvar" där eleverna i spelet får göra moraliska val och sedan ta de konsekvenser detta leder till i spelet. 

Efter lunchen fick vi möjlighet att inviga den nya app som ska användas i pedagogisk verksamhet på museet. I den kunde man hitta fakta om olika föremål och dessutom ta foto på de man funnit samt använda faktan i ett quiz. Efter vi gått runt och testat denna app fick vi sedan ge respons och förslag på förbättringar. Det var intressant att diskutera och reflektera tillsammans i gruppen då sammansättningen varierar en hel del. I gruppen är vi 13 personer som arbetar i skola eller inom pedagogisk verksamhet på museum. 6 olika nationaliteter är representerade med allt det innebär med kultur, tradition och erfarenheter vilket speglas i samtalen. 

Dagen avslutades på "The Establishment" som är en pub i en gammal domstolsbyggnad i centrala Coventry. Precis utanför finner man den plats där den sista kvinnan, som hängdes i England, avrättades 1849. (Hon förgiftade visst sin man och det kan ju skett av en uppsjö av anledningar...) Det bjöds på traditionell "pub-grub" och lokal öl och det blev många skratt med våra nya bekantskaper:-). 

Ha nu en kul skolstart. Vi kanske ska tänka på er?!? Helen & Sofia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar