onsdag 26 februari 2014

Pinnacle Studio och Istanbul modern


Efter att ha filmat och fotat ett par dagar blev det idag dags att redigera våra filmer. Vi fick en genomgång av Pinnacle Studio och sedan satte vi igång arbetet med att göra klart filmerna från Istanbul. 

Jag har arbetat med två lärare från Portugal. Vi bestämde oss i måndags för att göra en saga från Istanbul och genom foto som vi klippte ihop tillsammans med korta filmsekvenser fick vi idag ihop en bra story. Ljud och berättarröst la vi in i filmen allra sist. 

Jag har aldrig arbetat med Pinnacle tidigare men tyckte det var förhållandevis enkelt. Det finns flera bra funktioner och man kan enkelt spara ner sin film i kamerarullen eller exempelvis skicka den till sin mail eller dropbox när man är klar.

Filmen var inte det enda vi gjorde denna dag. Vi åkte också till Istanbul modern (Moderna museet) och där fick vi se hur man via qr-koder eller Google Search enkelt kan få fram information om konstverk. Vi diskuterade också hur man i förväg kan arbeta med museets utställningar genom hemsidan och de arkiv som finns. Intressant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar