tisdag 2 april 2013

Vårt trådlösa nätverk ska fungera i höst!

Vi har stora problem med vårt trådlösa internet och saknar teknisk support på skolan. Detta blev extra tydligt en eftermiddag då vi fick besök av Joachim Fors, andre vice ordförande i barn- och utbildningnämnden, under en av våra workshops.

Vi hade precis fått en Mimio (interaktiv enhet) till skolan och jag skulle visa kollegerna lite olika funktioner. Ingenting fungerade! Projektorn är mobil och måste kopplas var gång den används. Det har inte varit något som helst problem tidigare, men den här gången fick projektorn ingen kontakt med datorn. Byta dator kunde jag inte eftersom detta var den enda med Mimios programvara, och jag har ingen behörighet att installera/uppdatera något över huvudtaget. Det är alltså inte bara nätet som sätter käppar i hjulen! Istället för att visa vad vi gör i projektet fick vi visa vilka problem vi har.

Om det var detta som fick Joachim Fors att ställa en fråga till kommunstyrelsens ordförande, Pär Palmgren: "När kommer Kommunen säkerställa ett fungerande IT-nät för Furutorpskolan F-6?" så var det tur att allt strulade. (Kommunfullmäktinge spelas in av Radio Hässleholm 98,9.)
Pär Palmgren gav svar direkt: "Detta är ett prioriterat ärende och det kommer att vara klart i höst."
Även supportfrågan togs upp som ni hörde!
 
 
 

2 kommentarer: